Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Ο Τάσος Γαλάτης στο 6ο Γυμνάσιο


Ο Τάσος Γαλάτης στο 6ο Γυμνάσιο 

Ζωγράφισε η Ρ. Καπίρη 

Ο ποιητής Τάσος Γαλάτης επισκέφθηκε το σχολείο στις 17 Μαΐου ύστερα από πρόσκληση του Λογοτεχνικού Εργαστηριού. Μαθητές παρουσίασαν το έργο του ποιητή και ο ίδιος ο Τάσος Γαλάτης, του οποίου η ζωή και το έργο συνδέεται με τη Νέα Ιωνία και την Καλογρέζα,  συνομίλησε με τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου. Οι μαθητές εξέφρασαν την άποψη πως η εκδήλωση του βοήθησε να σκεφτούν και να προβληματι-στούν για την ποίηση και τη ζωή. Στο τέλος οι μαθητές του χάρισαν ζωγραφικά έργα δικά τους με θεματολογία από το έργο του.

Αναρτήθηκε Κυριακή 19.05.2019
Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης


Τάσος Γαλάτης  εκδήλωση 17 Μαΐου 2019


Θα αρχίσουμε την εκδήλωσή μας για τον ποιητή κ. Τάσο Γαλάτη που τον ευχαριστούμε που παρευρίσκεται μαζί μας με αναφορά στη ζωή και στο έργο του διαβάζει η Θεοφανία Ραράκου, επίσης θα ακουστούν τα αυτοβιογραφικά ποιήματα του ποιητή «Ούτις», «Et in Arcadia ego», «Το ανεπίστρεπτο».


 Στα ποιήματα διαπλέκεται η σύγχρονη ζωή του ποιητή με το ιστορικό παρελθόν. Ο ποιητής, η προσωποποίηση του σύγχρονου ανθρώπου μας υποβάλει στα θέματά του με σκοπό να σκεφτούμε, να συγκινηθούμε και να προγραμματίσουμε το δικό μας προσωπικό μέλλον.

Θεοφανία Ραράκου «Ζωή και έργο», ομιλία

Νικόλαος Αθανασιάς «Ούτις»

Δέσποινα Παπαθανασοπούλου «Et in Arcadia ego»

Γρηγόρης Μωράκης «Το ανεπίστρεπτο»

Θα συνεχίσουμε με ποιήματα του Τ. Γαλάτη για την Καλογραίζα. Σε αυτά τα ποιήματα διαμορφωνεται ένας μύθος, μία μυθολογία για την περιοχή αυτή της Νέας Ιωνίας. Θα ακουστούν η ομιλια με θέμα «Η Καλογρέζα στο έργο του Τάσου Γαλάτη» «Στην Καλογραίζα», «Ανιπτόποδες και σφενδονήτες» καθώς και απόσπασμα από συνέντευξή του για την Καλογραίζα.

Καπάρου Ελεονώρα «Η Καλογρέζα στο έργο του Τάσου Γαλάτη», ομιλία

Πάρης Χαβρεδάκης «Στην Καλογραίζα»

Κατερινα Λιαποδημήτρη «Ανιπτόποδες και σφενδονήτες»

Βαβουράκη Αντριάννα, «Ο Γαλάτης για την Καλογρέζα»

Θα ολοκληρώσουμε την αναφορά στον ποιητή με ποιήματα του από μια σύγχρονη θεματολογία η συνδυάζει την αναφορά στην αρχαιότητα και τη σημερινή τους υπόσταση. Στο κέντρο της ποίησης του Γαλάτη στέκεται η αναφορά στον άνθρωπο. Και εδώ ο άνθρωπος πρέπει να προσεχτεί πίσω από τη θεματολογία του.
Να προσεχτεί το ποίημα «Ευρυσάκης» που αναφέρεται στον μικρό γιο του Αίαντα που μικρός έχασε τον πατέρα του, το ποίημα «Οι Μορμόνοι της Οδού Μεσογείων» για τη διάδοση των σύγχρονων θρησκειών και τα διλήμματα του σύγχρονου Έλληνα , το «Ρωμανός Αρτέμης» για τον φιλο, το «Μέμνησο» για τη θνητότητα του ανθρώπου, λες και ο ποιητής ξαναγράφει τον πίνακα του Nikolai Pousain «Et in Arcadia ego». Θα ακουστεί επίσης το ποίημα «Στο Ιπποκράτειο».

Καλέτσιος Βασίλειος, «Ευρυσάκης»

Άγγελος Ρίνας «Στο Ιπποκράτειο»

Χρυσάνθη Κουτσολιάκου «Οι Μορμόνοι της οδού Μεσογείων»

Κατερίνα Παναγιώτου «Ρωμανός Αρτέμης»

Οικονομοπούλου Αγγελίνα «Μέμνησο»